Meglévő hőszigetelés felújítása egy solymári családi háznál

A családi ház homlokzatán már volt egy korábban kiépített 5 cm vastag EPS hőszigetelés. A tulajdonosok azonban úgy döntöttek, hogy bontás nélkül szeretnék megnövelni a homlokzat hőszigetelő képességét. Ehhez a MAPETHERM EPS PLUS rendszert választották.

A hőszigetelési képesség megnövelésének két lehetséges módja van a 15-20 évvel ezelőtt hőszigetelt házak esetében:

  • a teljes bontás és egy új, vastagabb hőszigetelő rendszer építése.
  • a meglévő hőszigetelésre történő rászigetelés a Mapetherm EPS Plus 8+15 hőszigetelő rendszer alkalmazásával

Az első megoldással több probléma is van:

  1. A lebontott hőszigetelés veszélyes hulladéknak minősül, amellyel egyrészt a környezetünket szennyezzük, továbbá csak az erre szakosodott hulladékkezelő telepeken adhatjuk le.
  2. A bontás ugyan olyan költséggel jár, mint az építés, ezáltal nagymértékű munkadíj többletköltségünk is keletkezik.

A második megoldás a MAPETHERM EPS PLUS8+15 hőszigetelő rendszer , amely lehetővé teszi, hogy egy legfeljebb 8 cm vastag hőszigetelő EPS vagy grafitos rendszerre további 15 cm, szintén EPS vagy grafitos hőszigetelő rendszert telepítsenek anélkül, hogy bontásra kerülne sor.

A MAPETHERM EPS PLUS hőszigetelő rendszerről:

A MAPETHERM EPS PLUS rendszer rendelkezik Nemzeti Műszaki Értékeléssel. A tűzpróba vizsgálat szerint a rendszer megfelel a 45 perces homlokzati tűzvédelmi határérték követelményének. Ez elsősorban nagyobb épületek, például társasházak, irodaházak hőszigetelésénél játszik rendkívül fontos szerepet.

A Mapei megoldásait alkalmazzuk a homlokzatok hőszigetelése során. Nagyon nagy biztonság és segítség nekünk a Mapei kollégák szakmai támogatása. Rendkívül jó érzés, hogy mindig számíthatunk a segítőkészségükre és a rugalmasságukra.” – Máté Norbert, Nord Invester Kft., szakkivitelező

 

Megkérdeztük az építtetőt

Miért döntöttetek a már hőszigetelt házatok további hőszigetelése mellett?

Úgy gondoltuk, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a gázkazánnal fűtött házunkat mekkora befektetéssel tudjuk kifűteni, és abban biztosak voltunk, hogy ha növeljük a homlokzat hőszigetelésének képességét, akkor a fűtési számlák alacsonyabb összeget mutatnak majd.

Miért a Mapei megoldását választottátok?

Ismerjük a Mapei-t, korábbi tapasztalataink és a kapcsolat a céggel nagyon jók. Úgy döntöttünk, hogy először szakmai tanácsot kérünk a Mapei-től. Szerettük volna tudni, hogy milyen rendszert válasszunk, milyen vastagságú hőszigetelést, és az is fontos volt, hogy vajon a meglévő 5 cm vastag hőszigetelés mit bír el. A Mapei rendszerei közül a MAPETHERM EPS PLUSZ 8+15 rendszere mellett döntöttünk, mert így bontás nélkül építhettünk rá újabb hőszigetelő rendszert a meglévőre, ráadásul rendszergaranciával.

 

Ha Ön is gondolkodik a házán lévő hőszigetelés felújításában, a kivitelezés elején kérje a Mapei segítségét: a cég alkalmazás technikusa a helyszínen térítésmentes szaktanácsot ad, megvizsgálja a meglévő homlokzatot, hogy az megfelelő fogadófelülete lesz-e a második rétegnek.

Partner hír

Ajánlott tartalom

2 óra alatt telepíthetünk napelemes rendszert

Az erkélynapelemek jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években.