Megmenekült a Tesla?

A Tesla jelentősen növelni tudta termelését: az idei második negyedévben 24500 kocsit gyártottak, ami 70 százalékkal magasabb az előző negyedéves adatnál, és több mint kétszerese a tavalyi év azonos időszakában piacra dobott villanyautóik számának – írja a BBC.

A hír már csak azért is fontos az amerikai cég számára, mert korábban az egyik legnagyobb gondjuk pont az volt, hogy nem tudnak elég autót legyártani, és csak több hónapos, sőt a modellváltások esetén akár éves várakozás után lehet csak Teslát kapni. Mivel pedig a fejlesztési költségeik elég magasak, az alacsony eladott darabszám miatt profitot sem tudtak termelni, sőt szép nagy veszteségeket szenvedtek el. De nemcsak emiatt állt rosszul a szénájuk, a Tesla önvezető szoftverét is sokat bírálták állítólagos, bár bizonyítást még nem nyert veszélyessége miatt, és az ekörüli balhék nem tettek jót a cég renoméjának. Ahogy az sem, hogy nemrég kínai kutatók meghekkelték egy Tesla kocsi irányítási rendszerét, és képesek voltak kinyitni az ajtaját, illetve állítgatni a fékjét. További kihívás a Tesla számára, hogy a konkurencia láthatóan jön föl, egyre több a villanyautó a piacon, és a konkurensek jellemzően tapasztalt autógyártók, akik nem küzdenek olyan jellegű alapvető gyártási-logisztikai gondokkal, mint a Tesla. Ugyanakkor a cég gigagyára láthatóan nagyot lendített a dolgon, a második félévben pedig 50 ezer autót terveznek legördíteni a gyártósorról, írja az index.hu. 

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.