Megnégyszereződhet a szélpiac 2030-ig

Négyszeresére nő a szélenergiapiac 2030-ig – ez az előrejelzése a német Siemensnek, amely jelenleg a világ harmadik legnagyobb szélkerék-gyártója.

Egy, a megújuló energiákról tartott berlini konferencián Markus Tacke, a Siemens szélenergia-részlegének igazgatója úgy vélekedett, hogy a globális működő szélenergia a 2012-es 273 GW-ról 2030-ra 1107 GW-ra emelkedhet, és ez elsősorban a piac fő területeinek Ázsiába és a Csendes-óceáni térségbe való áthelyeződésének köszönhető. E régiók adják majd az összkapacitás 47%-át, a mai 34%-kal szemben. A Siemens Wind Power, amely a közelmúltban helyezte üzembe az Északi-tengeren a He1Win1 platformot, hogy összekösse a szárazföldi Nordsee Ost és Meerwind szélparkokat, az év első 8 hónapjában 3, 555 milliárd eurós üzleti forgalmat bonyolított le. A szélenergia a cég teljes forgalmának 6,4%-át teszi ki, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).