Megnyílt a Construma kiállítás

Az eddigi gyakorlattal ellentétben állami vezető megnyitó beszéde nélkül nyitotta meg kapuit a Hungexpo vásárközpontjában szerdán a Construma építőipari szakkiállítás.

Szerdán és csütörtökön a szakmáé a 21 ezer négyzetméteres, 550 kiállítót felvonultató bemutató, utána vasárnap délután 5 óráig a nagyközönség is látogathatja az idei Construma-t.

A vásárt kísérő konferencián szerdán mutatják be a szakma által készített Otthonteremtési Programot, valamint az épületek – állami és uniós támogatással történő – energetikai felújítására készített koncepciót. Csütörtökön lesz – egyebek mellett – a pellett konferencia. E megújuló fűtőanyag előállítóit tömörítő szakmai szervezet szabványt akar kidolgozni a termékre. A Construmán két új betétkiállítás debütál az idén: az egyik a megújuló energiák használatát, eszközeit bemutató Eneo, a másik pedig az épületvillamossággal foglalkozó Electrolight.

Ajánlott tartalom

Magyarok tervezték az épületet, amelynek nulla forint lehet a rezsije örökre

Egyedi pluszenergiás házzal szerepel a Solar Decathlon Europe nemzetközi építőipari innovációs versenyen a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) csapata, amely egyedüliként képviseli Magyarországot a júniusi wuppertali eseményen.