Megnyílt a főváros első magyar termelői piaca

A vidékfejlesztési miniszter adta át a vásárlóközönségnek a főváros első, magyar termelői piacát a kőbányai Liget téren.

Régi probléma látszik megoldódni a Liget téri piac nyitásával, hiszen a magyar őstermelőktől származó termékek – ha nem is hiánycikknek, de legalábbis – nehezen beszerezhető élelmiszereknek számítottak eddig Budapesten – mondta el Konrád Istvánné, a piacot alapító Magyar Piac Szövetkezet elnöke. Fazekas Sándor megnyitó beszédében kiemelte a magyar agrártermékek értékeit. A piac megnyitása is mutatja a magyar őstermelők megújulási képességét – tette hozzá.  A tárca  szabályozással és pályázatokkal segíti a magyar mezőgazdasági termelők és feldolgozók piacra jutását.
A Liget Téri Piacon minden árus a Magyar Piac Szövetkezet tagja. A szövetkezet elnöke a megnyitón elmondta: a 700 négyzetméteres területen 23 üzlet kapott helyet.  A kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott termékeket árusító piac a hét minden napján garantáltan friss élelmiszerekkel várja a vásárlókat.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.