Megnyílt a kertészeti és környezetvédelmi kiállítás

Megnyílt a kertészeti és lakossági környezetvédelmi termékeket bemutató Garden-Greenexpo 2009 kiállítás pénteken, a Papp László Budapest Sportarénában.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter megnyitó beszédében hangsúlyozta: a Föld lakossága jelenleg 30 százalékkal több természeti erőforrást használ, mint amennyire a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében szüksége lenne.A zöldtárca vezetője szerint Magyarországon még nagyon sok környezetvédelmi tudatformáló eseményre van szükség ahhoz, hogy “csak annyi energiaforrást használjunk fel, amennyi a normális életminőséghez valóban szükséges”.

A kiállítók ennek a célkitűzésnek az elérésében segíthetnek azzal, hogy kisebb károsanyag-kibocsátású, illetve nagyobb energiahatékonyságú termékeket állítanak elő – hangzott el.A szervezők mintegy 20 ezer látogatóra számítanak a 145 kiállító részvételével, március 13-15. között zajló budapesti kertészeti és környezetvédelmi kiállításon.

Ajánlott tartalom

Két hete pusztít erdőtűz egy németországi nemzeti parkban

Két hete pusztít erődtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.