Megnyílt a világ első 100%-osan napenergiával működő luxus üdülője

Az 5 csillagos öko-üdülő a Maldív szigeteken épült gyönyörű környezetben, ahol a tengerbe nyúló luxus apartmanokban minden napenergiával működik.

A vízi apartmanok egy 13 hektáros szigeten épültek a Maldív szigeteken, ahol a cölöpökre épült öko-villák egymás mellett sorakoznak a kristály tiszta tengeren. „A Finolhu villák építésénél az volt a cél, hogy minél kevesebb hatás érje ezt a csodálatos, érintetlen természeti környezetet”, nyilatkozat az építész Yamazaki.

Egy építész valóra vált álma…

A Finolhu villák kialakítása, felszereltsége és berendezése minden szempontból megfelel a luxus kategóriának, azonban az építésnél elsődleges fontos szempont volt az energiafüggetlenség, a fenntarthatóság és a környezet kímélése is.

„Ez a projekt egy valóra vált álom”, mondta Yamazaki. Fantasztikus lehetőség volt számomra, hogy egy ilyen gyönyörű természeti környezetben tervezhetek üdülőparkot, miközben azzal is kísérletezhettem, hogy megvalósítsam az energia függetlenséget. Ilyen lehetőség csak egyszer adatik meg az ember életében.”

A teljes cikk itt olvasható.

-

-

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta a fenntarthatóbb és rugalmasabb gázpiacot célzó reformokat

Az új irányelv segít a gázágazat szén-dioxid-mentesítésében az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.