Megnyílt Európa legnagyobb elektromos autó töltőpontja

Összesen 28 töltőponttal átadták Európa legnagyobb elektromos autó töltőpontját a norvégiai Nebbensben.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a parkolóban 20 Supercharger töltőfej áll egyedi elrendezésben, így az utánfutót húzó Tesla Model X-ek feltöltése is kényelmesen megoldható. A töltőpontokhoz ugyanis nem kell betolatni, hanem áthajtásos rendszerben kell beállni. A töltőfejek valószínűleg a többi Superchergerhez hasonlóan párban vannak bekötve egy-egy 145 kW teljesítményű töltőrendezésre, amiből mindig csak az első autó kapja meg az autó által felvehető maximális teljesítményt (jelenleg 120 kW), a másik autó az első töltésének befejezéséig a maradékkal kénytelen beérni.

A 20 darab Supercharger mellett 4 db 50 kW teljesítményű CHAdeMO/CCS villámtöltő és 4 db 22 kW teljesítményű Type2 csatlakozós töltő is áll a parkolóba, hogy ezen a ponton a lehető legtöbbféle autó feltölthető legyen. A töltők 2000 kW betápon osztoznak. A töltőátadón az egyik legismertebb Tesla vlogger Bjorn Nyland készített egy kis videót:

forrás: villanyautosok.hu
Kövessen minket FACEBOOKON is!

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.