Megnyitották Ausztrália legnagyobb napenergia rendszerét

Átadták Ausztrália legnagyobb fotovoltaikus napenergia rendszerét az Adelaide-i kiállítóközpontban. Az 1 megawattos napenergia-rendszert hat különálló épületben telepítették. A rendszer várhatóan a kiállítóközpont energiaigényeinek 40%-át fogja fedezni.

A napelemek és a hozzá kapcsolódó rendszerek telepítését a Built Environs és a Solar Shop Australia partnerkapcsolata tette lehetővé. A teljes projektet a várakozásokhoz mérten két és fél hónappal korábban, mindössze alig három hónapon belül sikerült teljesíteni.

„Így, hogy telepítettük Ausztrália leghatalmasabb napenergia-rendszerét, abban bízunk, hogy ezután még több ausztrál fedezi fel a nap áldásos hatását energetikai szempontból is, óvva a környezetünket.” – mondta Adrian Ferraretto, a Solar Shop Australia ügyvezetője. –„A kiállítói központ napelemes rendszere várhatóan mintegy 1435 megawatt/óra (MWh) energia előállítására képes évente, amely 250 háztartást lesz képes ellátni. 

A projekt jellegét meghatározza a tartókeretes töltési rendszer határozza meg, melyen belül a napkollektorok halmozott raklapokra épültek. Daru segítségével felemelték a tetőre, majd targoncákkal rendezték sínre őket. 

A csiptetős extrudálás rendszer minimalizálja a tetőre fúrt lyukak számát. A telepítéshez szükséges fúró berendezések a nagyobb tetők esetében rendelésre készültek, míg a háló képernyők volt rendelésre készült az egyes főbb tetők, míg a ruha és hálós képernyők megakadályozzák, hogy a fúrási hulladékok bekerüljenek a központ esővízgyűjtő rendszerébe.

Ajánlott tartalom

Mi az energetikai tanúsítvány és miért van egyre nagyobb jelentősége Budapesten?

Az energetikai tanúsítványnak egyre nagyobb jelentősége van a budapesti ingatlanok adásvétele során. Az emelkedő energiaárakra való tekintettel az ingatlanok rezsiköltségének egyre nagyobb jelentősége van. Mi az energetikai tanúsítvány és mit kell róla tudni?