Megrendelte első iPadjét a brit uralkodó

A 85 esztendős II. Erzsébet királynő azután utasította udvaroncait a táblaszámítógép beszerzésére, hogy két unokája, Vilmos és Harry herceg elbűvölte őt az Apple slágertermékének tudományával.

A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – hétfői beszámolója szerint Harry és a nemrégiben nősült Vilmos gyorstalpaló tanfolyamon képezte ki a felséges nagyszülőt az iPad használatára. A lap egyik udvari bennfentese elmondta, hogy a királynőre “mély benyomást tettek” a két hercegi unoka által bemutatott alkalmazási lehetőségek. A brit uralkodóról – aki a II. világháború idején, még hercegnőnként autószerelői képesítést szerzett, és a brit hadsereg teherautóit javította – már eddig is köztudott volt technikai érdeklődése, és az is, hogy egyáltalán nem idegenkedik az internet és a mobil távközlés legújabb csodáitól sem. A Buckingham-palota tavaly nyáron megjelent a Flickr fényképmegosztó portálon, két éve létrehozták az uralkodóház Twitter-profilját, 2007-ben pedig a YouTube videomegosztó portálon létesítetek külön csatornát a brit királyi családnak.

 

 

Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő – polgári nevén Kate Middleton – április végi esküvője alkalmából a palota alaposan kihasználta ezeket a kommunikációs csatornákat, amelyeken fotók, videók, szöveges kommentárok és információk özöne jelent meg az ifjú párról és a menyegzőről. A szertartást egyenesben közvetítették a YouTube-on. Az udvarnak már 1997 óta saját honlapja van, amely a www.royal.gov.uk címen kereshető fel. Öles szalagcímek adták az alattvalók tudomására, amikor a királynő 2003-ban elküldte első sms-ét, két évre rá pedig megvásárolta első iPod multimédiás lejátszóját, amely korabeli hírek szerint ugyancsak “komoly benyomást” tett rá.

Ajánlott tartalom

Hogyan vált környezetbarát fesztivál a Szigetből?

Húsmentesség, repohár, kerékpározás: a Sziget Fesztivál szervezői rengeteg módszerrel igyekeznek csökkenteni környezetre gyakorolt hatást.