Megrendelte első iPadjét a brit uralkodó

A 85 esztendős II. Erzsébet királynő azután utasította udvaroncait a táblaszámítógép beszerzésére, hogy két unokája, Vilmos és Harry herceg elbűvölte őt az Apple slágertermékének tudományával.

A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – hétfői beszámolója szerint Harry és a nemrégiben nősült Vilmos gyorstalpaló tanfolyamon képezte ki a felséges nagyszülőt az iPad használatára. A lap egyik udvari bennfentese elmondta, hogy a királynőre “mély benyomást tettek” a két hercegi unoka által bemutatott alkalmazási lehetőségek. A brit uralkodóról – aki a II. világháború idején, még hercegnőnként autószerelői képesítést szerzett, és a brit hadsereg teherautóit javította – már eddig is köztudott volt technikai érdeklődése, és az is, hogy egyáltalán nem idegenkedik az internet és a mobil távközlés legújabb csodáitól sem. A Buckingham-palota tavaly nyáron megjelent a Flickr fényképmegosztó portálon, két éve létrehozták az uralkodóház Twitter-profilját, 2007-ben pedig a YouTube videomegosztó portálon létesítetek külön csatornát a brit királyi családnak.

 

 

Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő – polgári nevén Kate Middleton – április végi esküvője alkalmából a palota alaposan kihasználta ezeket a kommunikációs csatornákat, amelyeken fotók, videók, szöveges kommentárok és információk özöne jelent meg az ifjú párról és a menyegzőről. A szertartást egyenesben közvetítették a YouTube-on. Az udvarnak már 1997 óta saját honlapja van, amely a www.royal.gov.uk címen kereshető fel. Öles szalagcímek adták az alattvalók tudomására, amikor a királynő 2003-ban elküldte első sms-ét, két évre rá pedig megvásárolta első iPod multimédiás lejátszóját, amely korabeli hírek szerint ugyancsak “komoly benyomást” tett rá.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.