Megújul az ország legmagasabban fekvő tava

Veszélyessé váltak a Sástó fölött átívelő hidak, ezért le kellett őket zárni. Az ország legmagasabban fekvő tavának rendbetételére pályázaton nyert pénzt Gyöngyös Önkormányzata.

Balesetveszélyessé váltak a Sástó fölött átívelő hidak, a korlátok kitörtek, ezért még két évvel ezelőtt lezárták őket. Gyöngyös Önkormányzata felújításra pályázott, mondta el Réthy Béla alpolgármester. Mocsarasodási folyamat indult el, és a tavat átívelő hidak állapota is kritikussá vált. Felújítás nélkül a nagyközönség számára nem lehet biztonságosan rendelkezésre bocsátani, tette hozzá Réthy Béla. Az alpolgármester elmondta: a meder kotrását, iszaptalanítását, a mederfal megerősítését, a nádeltávolítást kell a felújítás során elvégezni. Kitisztítják a tavat és környékét, körülötte sétaösvényt alakítanak ki, újjáépítik a lezárt hidakat, a mellette lévő kempingben pedig látogatóközpontot és kilátót építenek majd, tette hozzá Szemes Paula, az önkormányzat környezetvédelmi főelőadója. Az élővilágot és a növényvilágot bemutató tanösvényt szeretnének kialakítani a tó körül, amely a Farkaskúti-forrásig vezetne fel. A felújításra 300 millió forintot nyert az önkormányzat az Új Széchenyi-terv Észak-Magyarországi Operatív Programjától.

Ajánlott tartalom

10-ből 6 autót kitiltanának Budapest útjairól

Ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a fővárosi vezetést a döntéshozatalban, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit is - kéri a Magyar Autóklub (MAK) arra reagálva, hogy Ámon Ada, a főváros klíma- és környezetügyi főosztályvezetője egy podcast műsorban azt mondta, minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból.

Nincs hozzászólás

  1. A tó mellett van egy 50 méter magas kilátó.
    A Kempingben miért kell még egy?

    Jó hogy rendbe teszik a tavat, a hidak már veszélyesek voltak sok éve.
    Illetve a felfordult hal se volt ritkaság.