Megújuló energiaforrások oktatását támogatják az Óbudai Egyetemen

Több mint 280 millió forinttal támogatják az Óbudai Egyetemen a megújuló energiaforrások oktatását és kutatását; az intézmény az összeget pályázaton nyerte.

A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint a projekt közvetlen célja olyan, megújuló energiák oktatásával és kutatásával foglalkozó laborok, oktatási terek létrehozása, amelyek megfelelő háttér-infrastruktúrát biztosítanak az egyetemen folyó képzés, valamint a régióban működő akadémiai kutatóműhelyek és innovatív vállalkozások számára. Mivel a fejlesztés a műszaki képzés és kutatás – azon belül is az energiaipari, mint kiemelt iparágat érintő – feltételeinek javítását támogatja, hosszú távon a magyar gazdaság versenyképességének fejlesztését is célozza.
A projekt nyitórendezvényre augusztus 31-én tartják az egyetemen.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Mérséklődtek az európai földgázárak, radikálisan csökkent a hazai fogyasztás októberben

Az enyhe októberi időjárás és az ipari kereslet csökkenése mellett telítődtek az uniós tárolók, amelynek eredményeként mérséklődtek az európai fölgáz termékárak, a hazai felhasználás októberben az előző évihez képest 41 százalékkal csökkent - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) októberi földgázpiaci riportja alapján szerdán az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. A hidrogén a jövő energiahordozója. Azok az országok akik aktívan részt vesznek a hidrogén előállításnak és hasznosításának a kutatásában, nagy előnyre tehetnek szert. Ehhez elsősorban, a témában jártas, kiművelt emberfőkre van szükség. Meg persze sok pénzre a kutatásokhoz. Remélem lesz nálunk is olyan beruházó, aki felismeri mekkora pénz rejlik ebben a technológiában.