Megújuló energiára tér át a Mars

Fokozatosan hagyja el a fosszilis fűtőanyagok használatát a Mars, 2040-től pedig már egyáltalán nem használ ilyen anyagokat, csak megújuló energiaforrásokat.

Az 1993-ban elindított csongrád-bokrosi gyárában 800 embernek munkát adó multinacionális vállalat közzétette idei, Principles In Action-jelentését (Alapelveink a gyakorlatban). Ebben vállalja, hogy 2015-re a kibocsátott üvegházgázok és a felhasznált víz mennyiségét már 25 százalékkal csökkenti, és növeli az újrafelhasználható csomagolóanyagok arányát. 2020-ra a gyártásban felhasznált halak 100 százalékát fenntartható forrásból szerzi be. A Mars 1911-ben alapított családi vállalkozás, világszerte 65 ezer embernek ad munkát, évi 30 milliárd dolláros bevételt ér el édesség-, élelmiszer-, ital- és állateledel-gyártásból. Magyarországi bruttó árbevétele 2012- ben közel 60 milliárd forint volt, magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd forint értékben vásárol nyersanyagot, írja a delmagyar.hu.

Ajánlott tartalom

Csendes udvar, környezetbarát kerítéssel, kell ennél több?

A környezettudatos gondolkodásmód egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így mára szinte az élet minden területén elérhetővé váltak olyan megoldások, amelyekkel hétköznapi életünkben is sokban hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz, sőt.