Megújuló energiára tér át a Mars

Fokozatosan hagyja el a fosszilis fűtőanyagok használatát a Mars, 2040-től pedig már egyáltalán nem használ ilyen anyagokat, csak megújuló energiaforrásokat.

Az 1993-ban elindított csongrád-bokrosi gyárában 800 embernek munkát adó multinacionális vállalat közzétette idei, Principles In Action-jelentését (Alapelveink a gyakorlatban). Ebben vállalja, hogy 2015-re a kibocsátott üvegházgázok és a felhasznált víz mennyiségét már 25 százalékkal csökkenti, és növeli az újrafelhasználható csomagolóanyagok arányát. 2020-ra a gyártásban felhasznált halak 100 százalékát fenntartható forrásból szerzi be. A Mars 1911-ben alapított családi vállalkozás, világszerte 65 ezer embernek ad munkát, évi 30 milliárd dolláros bevételt ér el édesség-, élelmiszer-, ital- és állateledel-gyártásból. Magyarországi bruttó árbevétele 2012- ben közel 60 milliárd forint volt, magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd forint értékben vásárol nyersanyagot, írja a delmagyar.hu.

Ajánlott tartalom

Magyar cég fejlesztette ki a napelemes járdát

Ha valaki napelemeket emleget, valószínűleg mindenkinek a házakra szerelhető lakossági megoldások, esetleg a nagy szolárparkok jutnak eszünkbe. Pedig egy magyar vállalkozásnak már 2015-ben kipattant a fejéből, hogy lehetne ezt másképp is csinálni.