Megújuló energiával kísérletezik az Apple

Az Apple a mostani notebookjainál könnyebbeket és kisebbeket gyárthat annak köszönhetően, hogy az akkumulátt üzemanyagcellára cseréli. Az ilyen technológiával felszerelt Macbookok és egyéb eszközök az Apple két újonnan beadott szabadalmi kérelmében bukkantak fel.

A Fuel Cell System to Power a Portable Computing Device és Fuel Cell System Coupled to a Portable Computing Device című szabadalmak indoklása szerint az Apple azért szeretné alkalmazni ezt a technológiát, mert az ország így is eléggé függ a fosszilis energiahordozóktól, ami komplikált politikai és katonai kapcsolatok fenntartását eredményezi, írja az index.hu. Ráadásul egyre több ember keresi a megújuló energiaforrásokat. Az Apple szerint a hidrogénnel vagy más üzemanyaggal működő eszközöket napokig, vagy akár hetekig sem kell tölteni. Egyelőre még dolgoznak azon, hogy az üzemanyagcellák egyszerre legyenek hordozhatóak és gazdaságosak.

Ajánlott tartalom

Az EU egységes töltőt javasol az elektronikus eszközökhöz

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő csütörtökön.