Megújuló energiával kísérletezik az Apple

Az Apple a mostani notebookjainál könnyebbeket és kisebbeket gyárthat annak köszönhetően, hogy az akkumulátt üzemanyagcellára cseréli. Az ilyen technológiával felszerelt Macbookok és egyéb eszközök az Apple két újonnan beadott szabadalmi kérelmében bukkantak fel.

A Fuel Cell System to Power a Portable Computing Device és Fuel Cell System Coupled to a Portable Computing Device című szabadalmak indoklása szerint az Apple azért szeretné alkalmazni ezt a technológiát, mert az ország így is eléggé függ a fosszilis energiahordozóktól, ami komplikált politikai és katonai kapcsolatok fenntartását eredményezi, írja az index.hu. Ráadásul egyre több ember keresi a megújuló energiaforrásokat. Az Apple szerint a hidrogénnel vagy más üzemanyaggal működő eszközöket napokig, vagy akár hetekig sem kell tölteni. Egyelőre még dolgoznak azon, hogy az üzemanyagcellák egyszerre legyenek hordozhatóak és gazdaságosak.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.