Megunt pólóból divatos szatyortáska – DIY

Egy pofon egyszerű DIY következik, amely során egy régi, már nem használt pólóba lehelünk új életet egy szuper pakolós, bevásárlós táska formájában.

Nem szükséges hozzá ragasztó, sem varrógép, tű és cérna, varrótudás nélkül is hipp hopp elkészíthető a divatos kiegészítő.

Amire szükséged lesz

Megunt póló: A póló mintája szabja meg, hogy milyen stílusú táskád lesz, lehet csíkos, tengerész stílushoz, lehet virágos, bohémeknek, a lehetőségek tárháza végtelen. Én egy kék színű, “beach” hangulatot idéző pólót választottam, gondoltam tökéletes lesz strandolós szütyőnek.

Olló: lehetőleg textilvágó
Könyv / vonalzó: Egyenes vonal húzásához, de el is hagyható
Alkohol filc
Kerek edény: a táska nyakának kiszabásához, de ez szintén elhagyható

Lépések

1. Terítsük ki a pólót és vágjuk le az ujjait. Figyeljünk rá, hogy a vágás hosszúsága határozza meg leendő táskánk pántjának hosszát (és ezáltal a mélységét is).

2. Ezután jön a nyak kivágása. A kerek edény segíthet minket a vágásban, de ha oválisabb formát szeretnénk, nyugodtan vághatjuk szabadon is, “sablon” nélkül.

3. Most fordítsuk ki a pólónkat. Döntsük el, hogy milyen hosszúságú táskát szeretnénk és e szerint húzzunk egy vízszintes vonalat keresztben ott, ahol a táskánk alja lesz. Én ehhez az egyszerűség kedvéért egy könyvet használtam

4. A póló alját vágjuk körülbelül egyforma vastagságú csíkokra egészen a meghúzott vonalig. A felső és alsó réteget fogjuk össze és úgy vágjunk. A művelet végén csík párokat kapunk.

5. Most jön a csomózás, mellyel lezárjuk a táska alját. Csomózzuk össze a párokat alkotó 1-1 csíkokat egymással. Így bár első ránézésre úgy tűnik, hogy összezártuk a táskát, valójában nem így történt, mert a csomók mellett lyukak vannak. A következő lépéssel ezeket a lyukakat zárjuk le.

6.Fogjuk az első 3 pár, összesen hat összecsomózott csíkot és a középső 2 csíkot különítsük el. Az elkülönített középső csíkok közül az elsőt (a képen az 1 jelöli) csomózzuk össze a tőle balra lévő csíkkal, míg a másikat (2-es jelöli) a tőle jobbra lévő csíkkal. Így haladjunk végig az egész póló alján, összecsomózva egymással a párokat, ezáltal megszüntetve a lyukakat.

7. Vágjuk le a csomókon túlnyúló felesleges anyagokat, fordítsuk vissza a pólót és kész is van a táskánk

forrás: zoldello.blog.hu

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.