Meguru, az elektomos riksa

Lehet, hogy Seinfeld sorozatának egyik epizódja adta az ihletet a jármű japán készítőinek, ahol a szereplők hajléktalanokat akarnak riksahajtással foglalkoztatni New Yorkban.

A Meguru, vagyis a hagyományosan emberi erővel hajtott jármű, először Japánban jelent meg a 19. század végén, és azóta terjed a világban. A Yodogawa csoport által készített Meguru 2,5 méter hosszú, 1 méter széles, és 1,6 méter magas, maximum sebessége 25 km/h. A jármű három férőhelyes, és lítiumion-akkumulátorral működik. Tervezése rendkívül egyszerű, fűtésrendszere takarókból áll, és a légkondicionáló egy szél által hajtott ventillátor.  Tiszteletben tartva a riksa japán elődjeit, padlója újrahasznosított bambuszból készült, és a jármű minden egyes esztétikai alkotóelemét Nyugat-Japán mesteremberei készítették.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni az elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében már a tizenegyedik pályázati szakaszban támogatja az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését a kormány október 4. és 8. között - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára közleményben vasárnap.