Megvan a megoldás mi lesz az elöregedett napelemekkel

Kína az öregedő szélturbinák és napelemek újrahasznosítására összpontosít, új szabványokkal és szabályokkal, amelyek a berendezések környezetkímélő kezelését és az újrahasznosítási piac növekedését támogatják.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Kína újrahasznosítási rendszert tervez az öregedő szélturbinák és napelemek számára, új ipari szabványokat és szabályokat dolgoz ki a szél- és napenergia létesítmények leállítására, bontására és újrahasznosítására – közölte a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság (NDRC) és öt másik állami ügynökség csütörtökön. Az állami tervezési ügynökség szerint Kínának a évtized végére “gyakorlatilag érett” teljes folyamatú újrahasznosítási rendszere lesz a szélturbinák és napelemek számára. Kína új energiaágazata, amely a szél-, nap-, akkumulátor- és egyéb feltörekvő energia technológiákat foglalja magában, “tömeges berendezések leállításával” fog szembesülni, ahogy az ipari fejlesztések felgyorsulnak – mondták az állami ügynökségek. Az ország 2040-re körülbelül 250 GW napelemet és 280 GW szélturbinát fog leállítani a Greenpeace szerint. A szél- és napenergia gyártóknak olyan berendezéseket kell tervezniük, amelyek könnyűek és könnyen szétszerelhetők és újrahasznosíthatók az NDRC irányelvei szerint. A megújuló energia termelők felelősek lesznek az élettartam végén lévő berendezések leállításáért, és nem szabad eldobniuk vagy eltemetniük a hulladékot a lerakóhelyeken – tették hozzá.

Az NDRC arra is ösztönzi a berendezésgyártókat, hogy nyújtsanak újrahasznosítási szolgáltatásokat vagy működjenek együtt harmadik féltől származó szolgáltatókkal és fémújrahasznosító cégekkel a leállított berendezések környezeti hatásának csökkentése érdekében. Az új irányelvek várhatóan lehetőségeket nyitnak a vállalatok számára, amelyek be kívánnak lépni az újrahasznosítási üzletágba.

Ajánlott tartalom

Éghajlatváltozási Konferenciát tartanak Egyiptomban

Novák Katalin köztársasági elnök november 27-én hivatalos látogatást kezd az Egyiptomi Arab Köztársaságban, majd december 1-jén felszólal az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) - közölte a Sándor-palota az MTI-vel vasárnap.