Megvan a Mercedes következő nagy dobása?

A Vision AMG koncepció megmutathatja a Mercedes-AMG jövőjét.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

Egyre több hagyományos, jól ismert autógyártó dönt az elektromos modellek bevezetéséről. A trend már a luxusautók piacát is elérte, a Mercedes ehhez igazodva mutatta be Vision AMG nevű koncepcióját – számol be az interestingengineering.com. A modell betekintést nyújt a Mercedes-AMG elektromos, zöld jövőjébe. „A Vision AMG látványos stílusban mutatja be, hogy miként nézhet ki a Mercedes-AMG-nél a villamosítás, miközben hű marad a márka ízléséhez” – mondta Gorden Wagener, a Mercedes-Benz Group AG vállalatcsoport tervezési igazgatója. Mint hozzátette, a látványterv extrém arányai felkeltik a teljesítmény iránti bűvöletet és szenvedélyt. A Mercedes célja az, hogy 2030-ra legalább néhány piacon teljesen átálljon az elektromos autókra. Ennek keretében a vállalat most azt fontolgatja, hogy az affalterbachi székhelyű AMG-nél csak elektromos járműveket kezd el gyártani.

A Vision AMG innovatív, bivalyerős motorját a Mercedes-Benz 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, a YASA fejlesztette. A kompakt és könnyű gép sokkal erőteljesebb, mint a hagyományos elektromos motorok. A Mercedes határozottan halad elektromos jövője felé, a cég korábban bejelentette, hogy e-autója, a VISION EQXX egyetlen töltéssel közel ezer kilométert tehet meg. Ezt kétévnyi fejlesztés és tesztelés után sikerült is bebizonyítani. Az AMG-nek van már tapasztalata az elektromos modellek terén, 2014-ben vezették be a limitált számú, a benzines verzión alapuló SLS AMG Electric Drive sportkocsit. Philipp Schiemer, a Mercedes-AMG GmbH vezérigazgatója szerint az AMG éppen újraformálja magát. „Ahogy egykor az alapítóatyák, úgy az új kezdet lenyűgöző érzetét érezzük most mi is Affalterbachban” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy jól meg lett határozva a villamosított jövő pályája.

Mint kiemelte, az új tervvel azt mutatják meg, hogy 2025-től kezdődően miként illesztik be az AMG-t a teljesen elektromos jövőbe. „Az AMG-nél mindig is kiálltunk az érzelmek, a vezetési élmény, a kezelhetőség, a zseniális aerodinamikai jellemzők és más innovatív megoldások mellett” – mondta, kiemelve, hogy ezt az első, teljesen Affalterbachban tervezett akkumulátoros elektromos járműnél is figyelembe veszik.

 

 

Kép: Mercedes Vision AMG

Ajánlott tartalom

Megkezdődik az elektromosítás a kaposvári flottában is

Idén megkezdődik és a tervek szerint 2027-ben befejeződik a kaposvári közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő, sűrített földgázzal és biogázzal üzemelő autóbuszok elektromos meghajtású járművekre történő cseréje - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön.