Megvan a szúnyogok fő ellensége?

Ezerkétszáz odút helyeznek el Milánó parkjaiban a denevéreknek, hogy vegyszerek nélkül, a ragadozók segítségével végezzenek természetes rovarirtást a nyári hónapokban.

Az első négyszáz denevérlakot a Sempione és a Cave parkban helyezik el – jelentették milánói napilapok. Utána az északolasz város többi zöldterülete következik. Ez az első alkalom, hogy egy olasz városban nem vegyszert, hanem denevéreket vetnek be a szúnyogok ellen. A cél a hatékony szúnyogirtás. Egy denevér éjszakánként 500-1000 szúnyogtól képes megszabadítani saját vadászterületét. Bat Box az angol neve az Olaszországban elterjedt denevérlaknak. A fából készült, leginkább keskeny madárodúra hasonlító házikót 2007-ben a firenzei egyetem közösen tervezte a város természettudományi múzeumával. A denevérlakot online forgalmazzák. 2008-ban háromezret adtak el belőle Olaszországban, 2010-ben már 14 ezret.

Ajánlott tartalom

Több tengerparti város süllyedése gyorsabb, mint a tengerszint emelkedése

Számos tengerparti város gyorsabban süllyed, mint amennyire a tengerszint emelkedik állapította meg a szingapúri Nanyang Egyetem és a NASA közös kutatása.