Melbourne – A jövő taxija látható közelségben van

A Melbourne Taxi 2020 terve egy diák tervezőtől származik, az RMIT Ausztrál Egyetemről.

A gondolat egy zöld alternatív üzemanyaggal működő járművet foglal magába, amely majd megtisztítja Merlboune utcáit.
A környezetbarát Taxi 2020 nevű járművet úgy tervezték, hogy egyrészről zöld (hidrogén üzemanyagcellát, lítium-ionos akkumulátort és elektromos motort használ), másrészről utas és vezető barát legyen. Ez a plug-in hiybrid nem csak hidrogén meghajtással fog működni, hanem akár hagyományos fali konnektoron keresztül is fel lehet tölteni, amelyek Melbourne számos helyén el lesznek helyezve.

Mint egy további bónusz, a Taxi 2020-ra rá van helyezve a tetejére egy kis napelem panel, amelyet arra használ, hogy feltöltse az autót a nap erejével. A sofőr számára nagyon kényelmes lesz a vezetése, hiszen be lesz építve egy GPS, illetve egy intelligens kártya rendszer. Az utasok számára be lesz szerelve egy szórakoztató rendszer, valamint mozgássérültek is nagyon könnyen tudnak majd utazni vele.

A biztonság és az üzemanyag hatékonyság miatt, az alumínium váz egy polikarbonáttal van bevonva, amely könnyűvé teszi a járművet, ütésálló és magas optikai rendszerrel rendelkezik. Persze, London fog rendelkezni a hidrogén cellás fekete taxikkal a 2012-es olimpiai játékok idején, amelyek munkagépként működnek és nem csak tervezések, hanem valójában is léteznek majd.
De a Melbourne Taxi 2020 lehetővé teszi a rajongók, az ipari bennfentesek, autóipari mérnökök számára, hogy lássák a hidrogén üzemanyagcellás autók szerepét az elkövetkezendő tíz évben.

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.