Ez a toplista természetesen nem szín, hanem környezettudatosság alapján rangsorolja a zöld járműveket.

Melyek 2017 legzöldebb autói?

Ez a toplista természetesen nem szín, hanem környezettudatosság alapján rangsorolja a zöld járműveket.

Az American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) évről évre nyilvánosságra hoz egy toplistát, melyen az aktuálisan az utakon guruló, leginkább környezetbarát személyautók sorakoznak egymás mögött. Idén sincs ez másképp, és nem is kerülgetjük tovább a forró kását: az ACEEE szerint 2017-ben a Hyundai Ioniq Electric lett a ,,legzöldebb” személyautó, mely 64 pontot zsebelt be az értékelésen, ami új rekord. Megjegyzendő továbbá, hogy idén először fordul elő, hogy nem egy kisautó, hanem egy teljes értékű középkategóriás jármű tudhatja magának a képzeletbeli aranyérmet.

A második helyen a tavaly kijött, megnövelt akkumulátorkapacitású BMW i3 található a maga ugyancsak 64 pontos eredményével, a harmadik pedig a 62 pontot kapott Toyota Prius Eco, mely idén a legjobban teljesítő hibrid. Ezután a 62 pontos Fiat 500E, a 60 pontos Nissan Leaf, az 59 pontos Chevrolet Bolt, az 59 pontos Kia Soul Electric, az 59 pontos Toyota Prius Prime, az 58 pontos Toyota Prius C, illetve az 58 pontos Ford Focus Electric következik a sorban, írta a zoldautok.hu.

Ajánlott tartalom

Pozitívan látják az e-mobilitás jövőjét a piac hazai szereplői 

Megélt- és közösségi e-mobilitás címmel rendezett kerekasztal beszélgetést az ABB az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja alkalmából, amelyen a szakma és a felhasználók képviselői is részt vettek.