Mennyivel csökken a benzin ára?

3 forinttal csökken a benzin ára, 4 forinttal a gázolajé szerdától a hazai töltőállomásokon – értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. Egyre több kúton találkozhatunk 400 forint alatti literenkénti benzinárral.

A benzin országos átlagos ára 403 forintra csökken, a gázolajé 422 forintra.  Bioetanlolt (E85) várhatóan 361 forintos, autógázt (LPG) 250 forintos literenkénti átlagos áron vehetünk a hét közepétől, írja a holtankoljak.hu.  Mivel a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára a múlt héten érdemben nem változott, a forint azonban erősödött, vélhetően ez utóbbinak tudható be az árcsökkenés. A múlt héten nem változottaz üzemanyagok ára, két hete 2 forinttal emelkedett a 95-ös benzin ára, a gázolajé akkor sem változott.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.