Merkel egymillió elektromos autót akar

2020-ra egymillió elektromos autó szeretne a német kormány. Jelenleg 4500 van forgalomban Németroszágban, míg a teljes gépkocsiállomány 43 millióra tehető.

A német kormány kitart eredeti célja mellett, hogy 2020-ban egymillió elektromos autó legyen forgalomban, “bár ezt nem lesz könnyű megvalósítani” – mondta hétfőn Angela Merkel kancellár, miután Berlinben találkozott a villamosenergia-ipar és tudomány vezető képviselőivel. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatóságának elnöke azonban a mostani feltételek mellett irreális célnak tartja az egymilliós darabszámot, szerinte reálisnak a 600 ezer tekinthető. Ha a kormány mégis el akarja érni ezt a célt, akkor Zetsche szerint “napirendre kell tűzni a vásárlási kedvezmények kérdését”. Ugyanakkor a közlekedési miniszter és a gazdasági miniszter egyelőre mereven elzárkózik attól, hogy a vásárláshoz az állam kedvezményeket nyújtson, s ezen a véleményen van maga a kancellár is. Német lapbeszámolók szerint az év elején mindössze 4500 elektromos autó volt forgalomban Németországban, miközben a teljes gépkocsiállomány 43 millióra tehető.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.