Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Mibe fektetne az E.On, ha nem energiahatékonyságba?

Mibe fektetne az E.On, ha nem energiahatékonyságba?

Egy olyan amerikai startup vállalkozásba száll be az E.On, mely leginkább háztartási energiahatékonysági megoldásokat fejleszt. Az Enervee-t 3 éve alapították, a munkájuk lassan termőre fordul.

Az Enervee megoldásáról részletesen írt az Energiainfo, mely szerint a kis cég rendszere a hatékonyság optimalizálás érdekében folyamatosan értékeli az adott háztartási berendezéseket, energiafogyasztókat, az azonos kategóriájú eszközök adataival összehasonlítva. Az úgynevezett Enervee Score a kifejezett fogyasztási adatok és információk mellett más szempontokat is, például a népszerűségét egy-egy berendezésnek ugyancsak értékeli, így meglehetősen alapos és sokrétű információs bázison képes ajánlásokat tenni a háztartási fogyasztóknak, a berendezések választásakor.

Az E.On számára azért lehet jó az Enervee-be fektetni, mert azzal az európai fogyasztói igényekhez is közelíteni lehet. “Az Enervee-vel együttműködve, képesek leszünk minden korábbinál nagyobb támogatást adni az energiamegtakarításhoz” – tette hozzá Susana Quintana-Plaza, az E.ON technológiai és innovációs ügyekért felelős alelnöke.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Minden részletet tudunk a lakásfelújítási támogatásról!

A minap a Közlönyben is megjelent a korábbi bejelentés, vagyis hivatalossá váltak a részletek a legújabb lakossági felújítási programról, ami napelemes rendszereket is támogat.