Mibe fektetne az E.On, ha nem energiahatékonyságba?

Egy olyan amerikai startup vállalkozásba száll be az E.On, mely leginkább háztartási energiahatékonysági megoldásokat fejleszt. Az Enervee-t 3 éve alapították, a munkájuk lassan termőre fordul.

Az Enervee megoldásáról részletesen írt az Energiainfo, mely szerint a kis cég rendszere a hatékonyság optimalizálás érdekében folyamatosan értékeli az adott háztartási berendezéseket, energiafogyasztókat, az azonos kategóriájú eszközök adataival összehasonlítva. Az úgynevezett Enervee Score a kifejezett fogyasztási adatok és információk mellett más szempontokat is, például a népszerűségét egy-egy berendezésnek ugyancsak értékeli, így meglehetősen alapos és sokrétű információs bázison képes ajánlásokat tenni a háztartási fogyasztóknak, a berendezések választásakor.

Az E.On számára azért lehet jó az Enervee-be fektetni, mert azzal az európai fogyasztói igényekhez is közelíteni lehet. “Az Enervee-vel együttműködve, képesek leszünk minden korábbinál nagyobb támogatást adni az energiamegtakarításhoz” – tette hozzá Susana Quintana-Plaza, az E.ON technológiai és innovációs ügyekért felelős alelnöke.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.