Michael Jackson Earth Song-ja új köntösben indult a Grammy-re

1995-ben Európa-szerte megasláger volt, az Egyesült Királyságban első helyre is lépett, eladási rekordot döntött, mivel több millió példányban kelt el akkoriban Michael Jackson Earth Song-ja, melyet soha nem jelentettek meg az Egyesült Államokban.

Most végül esélyt kaptak az amerikaiak is, hogy meghallgassák, hiszen a tegnapi Grammy díjátadón felcsendült a tavaly elhunyt szupersztár dala. Tegnap este hírességek énekelték el a környezetvédelemmel átitatott Jacko dalt, egy speciális, 3D-s mini filmmel a háttérben. A filmet külön a tavalyi, teltházas This Is It show-ra készítették. A turnéra sajnos az énekes tragikus halála miatt nem kerülhetett sor. A fent említett 30 másodperces előzetesben nem látható Jackson. Szóval mi volt a baj az eredeti, erőteljes Earth Song videóklippel?

A Treehugger tavaly júniusban feltette a kérdést: „Michael Jackson volt a világ legnagyobb környezetvédője?” Nagyszerű, hogy a Grammy-n szerepelt ez a dal, hiszen tegnap a pop királya megkapta posztumusz Életmű-díját. Az Earth Song-ot olyan sztárok énekelték el, mint Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood, Celine Dion, és Usher és miközben egy hatalmas LED-es kijelzőn képeket vetítettek Jacko-ról.

Gyönyörű előadás rengeteg remek hanggal és bár a képek nem voltak olyannyira erőteljesek, mint az ő videója, melyet az amazóniai esőerdőben, Horvátországban, Tanzániában, valamint az USA-ban forgattak.

A zenészek továbbra is azon munkálkodnak, hogy egy kiváló és hatékony környezetvédelmi himnuszt alkossanak, de Jacko már megtette. Szóval, most itt az ideje, hogy az Epic / Sony Records megjelentesse az Earth Song-ot az Egyesült Államokban is, a bevételt pedig Jackson nevében egy környezetvédelmi alapítványnak adományozza? Passzoló, időszerű és jelentőségteljes tisztelgés lenne öröksége előtt.

Ajánlott tartalom

Bizakodóbbak a magyar vállalatvezetők, mint egy évvel ezelőtt

A magyarországi vezérigazgatók 54 százaléka a globális, 60 százaléka a hazai gazdaság növekedési ütemének javulásában is bízik 2024-ben a tavalyi rekord pesszimista év után - derül ki a PwC 13. alkalommal elkészített magyarországi vezérigazgatói felméréséből.