Michael Jackson Earth Song-ja új köntösben indult a Grammy-re

1995-ben Európa-szerte megasláger volt, az Egyesült Királyságban első helyre is lépett, eladási rekordot döntött, mivel több millió példányban kelt el akkoriban Michael Jackson Earth Song-ja, melyet soha nem jelentettek meg az Egyesült Államokban.

Most végül esélyt kaptak az amerikaiak is, hogy meghallgassák, hiszen a tegnapi Grammy díjátadón felcsendült a tavaly elhunyt szupersztár dala. Tegnap este hírességek énekelték el a környezetvédelemmel átitatott Jacko dalt, egy speciális, 3D-s mini filmmel a háttérben. A filmet külön a tavalyi, teltházas This Is It show-ra készítették. A turnéra sajnos az énekes tragikus halála miatt nem kerülhetett sor. A fent említett 30 másodperces előzetesben nem látható Jackson. Szóval mi volt a baj az eredeti, erőteljes Earth Song videóklippel?

A Treehugger tavaly júniusban feltette a kérdést: „Michael Jackson volt a világ legnagyobb környezetvédője?” Nagyszerű, hogy a Grammy-n szerepelt ez a dal, hiszen tegnap a pop királya megkapta posztumusz Életmű-díját. Az Earth Song-ot olyan sztárok énekelték el, mint Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood, Celine Dion, és Usher és miközben egy hatalmas LED-es kijelzőn képeket vetítettek Jacko-ról.

Gyönyörű előadás rengeteg remek hanggal és bár a képek nem voltak olyannyira erőteljesek, mint az ő videója, melyet az amazóniai esőerdőben, Horvátországban, Tanzániában, valamint az USA-ban forgattak.

A zenészek továbbra is azon munkálkodnak, hogy egy kiváló és hatékony környezetvédelmi himnuszt alkossanak, de Jacko már megtette. Szóval, most itt az ideje, hogy az Epic / Sony Records megjelentesse az Earth Song-ot az Egyesült Államokban is, a bevételt pedig Jackson nevében egy környezetvédelmi alapítványnak adományozza? Passzoló, időszerű és jelentőségteljes tisztelgés lenne öröksége előtt.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.