Michael Schumacher váltott

A Mercedes AMG Petronas Formula 1-es csapatának két tagja az autóversenyzés mellett azért figyelmet fordít a környezetvédelemre is, írja a greenlaunches.com.

Michael Schumacher és Nico Rosberg eztán nem csak a környezetre igen károsan tudnak majd közlekedni, hiszen mostantól mindketten egy-egy vadi új Smart ebike tulajdonosai. A dizájnos és környezetbarát kétkerekű hivatalosan idén áprilisban kerül a boltokba, így nagy volt az öröm, mikor a két pilóta az első két valaha legyártott modellt vehette át a Barcelona közelében fekvő Circuit de Catalunyánál. A Smart ebike egy német fejlesztésű elektromos kerékpár, melynek energiatakarékos elektromos motorját nem csak vezetékes árammal, hanem magával a tekeréssel és fékezéssel is fel lehet tölteni. Különleges tervezésű lánca garantáltan nem csípi be a nadrágszárat, valamint még egy GPS-nek vagy egy okostelefonnak is biztosít stabil helyet. A két úriember valóban nagyon szerencsés, hiszen a boltokba kerülő öko-bringák bizony kemény 2849 eurós, azaz kb. 830 ezer forintos áron lesznek kaphatók az átlagos fogyasztók számára.

Schumacher és Rosberg

Ajánlott tartalom

Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját

A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.