Mikor villanyautózhatunk?

A több mint 200 globális autógyártó, beszállító és kereskedő vállalat vezetői között végzett felmérés szerint a szakemberek egyelőre bizonytalanok abban a kérdésben, hogy melyik üzemanyag-technológia válik optimálissá és uralkodóvá az elektromos autókban 2025-re – tűnik ki a KPMG “Global Automotive Executive Survey” című nemzetközi kiadványából.

Világszerte úgy gondolják, hogy a hibrid járművek vezethetik a piacot és válhatnak vonzóvá a befektetők számára, a full hibrid és a plug-in hibridek vezetik majd a piacot, a harmadik helyen pedig üzemanyagcellás (a villamos energiát hidrogénből előállító) autók szerepelnek majd. A felmérés szerint idén fejlődött az akkumulátor- és üzemanyagcellás technológia, és arra is mutatnak jelek, hogy a válaszadók az üzemanyagcellát preferálják. Mindenesetre a bizonytalanság továbbra is megmaradt. Japánban és Kínában valószínűleg más lesz a fejlődés iránya, előbbiben a válaszadók 46 százaléka, utóbbiban 33 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az akkumulátoros elektromos járművek lesznek a legnépszerűbbek, ezt követik majd az üzemanyagcellás villanyautók.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Közel duplájára nőtt a brit elektromos autó piac 2022-ben

Nagy-Britanniában 24,4 százalékkal, 85 ezer 657-re nőtt az új autók eladása augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel már a 13. egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján kedden közzétett adatokból.