Bár a kandalló manapság nem gyakori kellék a házakban, sokat adhat egy nappali hangulatához és a szobát is melegen tartja a közelgő téli hónapokban.

Milyen kandallót válasszunk?

Bár a kandalló manapság nem gyakori kellék a házakban, sokat adhat egy nappali hangulatához és a szobát is melegen tartja a közelgő téli hónapokban.

Sokan azért nem építenek kandallót az otthonukba, mert nem akarják növelni a ház tüzeléssel keletkező károsanyag-kibocsátását. Szerencsére ma már ezekből a termékekből is találhatunk egy kis kutatással környezetkímélő változatokat elérhető áron. Ha például könnyen karbantartható és alacsony kibocsátású kandallót szeretnénk, akkor földgázzal működő modellt válasszunk. Könnyen személyre szabhatóak, ezért sokan készíttetnek egyedi darabokat otthonukba. A bioüzemanyag alapú kandallók nem ennyire népszerűek, különböző anyagokból, például kukoricából kinyert végterméket égetnek, ezért kevesebb hőt termelnek, mint egy átlagos kandalló, így inkább dekoratív funkciót látnak el. A biomasszával működő modellek azonban nemcsak a házat melegíthetik, hanem tűzhelyként is használhatóak. Bár nem annyira elegánsak, mint a fával fűtött kandallók, a préselt takarmánnyal működő készülékeken könnyen állíthatjuk a hőmérsékletet, így sokkal energiatakarékosabbak hagyományos társaiknál.

kandalló

ecosmart

Ajánlott tartalom

A kormány bejelentette a januárban induló napelemes pályázatot

A Magyar Kormány a lakossági napelemes pályázat keretében januártól lehetővé teszi akár 5 kW-os napelemes rendszer és 10 kWh-s tároló telepítését.