Az iPad az Apple minden egyéb hordozható számítógépének népszerűségét is fölülmúlja, azaz hetente több mint 200 ezer darabot adnak el belőle - állítja az RBC Capital elemzőcég.

Minden más Apple-gépnél jobban fogy az iPad

Az iPad az Apple minden egyéb hordozható számítógépének népszerűségét is fölülmúlja, azaz hetente több mint 200 ezer darabot adnak el belőle – állítja az RBC Capital elemzőcég.

A kétszázezres heti eladás azt jelenti, hogy az új kütyü iránti kereslet az amerikai vállalat egyéb laptop eladásait is meghaladja, ezzel az iPad népszerűsége már a legfrissebb iPhone 3GS mobiltelefon eladásait is megközelíti – adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.
Az elemzőcég számításai szerint az Egyesült Államokban hetente 110 ezer Apple számítógépet értékesítenek, az iPhone-ból az első negyedévi adatok szerint hetente átlagosan 246 ezer talált gazdára.
Az iPad európai bevezetésére május 28-án kerül sor, az Apple azonban már most figyelmeztetett, hogy azok a vásárlók, akik eddig még nem adták le rendeléseiket, legkorábban június 7-én juthatnak hozzá a táblagéphez.
Elemzők az idén megközelítőleg 5-8 millió eladott iPadre számítanak.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.