Minden porcikájában környezetbarát a napelemes lakókocsi

Úgy tervezték, hogy használói már utazás közben is harmóniában legyenek a természettel.

Az igazán bájos, „kézműves” lakókocsi minden porcikájában környezetbarát. Külseje fa, teteje és belső berendezési tárgyai többségükben újrahasznosított anyagok. Energiafelhasználását 800 wattos napelem biztosítja, mely akár öt napon át “ad” meleget, meleg vizet és áramot. A fenntartható utazást népszerűsítő lakókocsi ötletgazdái azt remélik, hogy a környezetbarát guruló házikó iránt rövid időn belül tömeges lesz a kereslet. A gizmag.com portál – mint cikkünkben is látszik – szemléletes fotókkal igyekszik kedvet csinálni az új utazási eszközhöz.

Egyelőre csak bérelni lehet

Az 5,4 méter hosszú, 2,2 méter széles és 2,1 méter magas lakókocsiban egy kihúzható 2 személyes és egy emeletes ágy található, négy személy tehát kényelmesen aludhat benne. Súlya 1360 kg, így kisebb személygépkocsik is könnyedén vontatják.

-

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Két aranyérmet szerzett a győri SZEnergy Team a Shell Eco-marathonon

Tavalyi világcsúcsát is megdöntve két aranyérmet szerzett a Széchenyi István Egyetem (SZE) SZEnergy Team nevű csapata a franciaországi Nogaróban május 19. és 25. között megrendezett Shell Eco-marathonon - közölte a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-vel.