Minek az Apple-nek 36 000 hektár erdő?

Az Apple a Conservation Fund természetvédelmi szervezettel közösen megvásárolt 36 000 ezer hektár erdős területet Maine-ben és Észak-Karolinában.

A döntés oka elsősorban a környezetvédelem: a Conservation Fund gondozza a területet, az Apple pedig finanszírozza a fenntartását, és csomagolóanyagot gyárt a fákból a jövőben megjelenő termékeihez. Az úgynevezett working forest (dolgozó erdő) modellel biztosítható a terület hosszú távú fenntarthatósága és ökológiai stabilitása; azt a pár Macbook- és Iphone-dobozt a Manhattannél kétszer nagyobb erdőség meg sem fogja érezni. A döntés oka, hogy az Apple 100 százalékban megújuló forrásokból próbálja fedezni a papírszükségleteit, hogy így óvja a környezetet.

A közelmúltban az Apple már többször is befektetett a megújuló energiába. A vállalat új központja 100 százalékban megújuló energiával fog működni, most építtetnek egy 850 millió dolláros naperőművet Kaliforniában, és az új üzleteiket és adatközpontjaikat is megújuló energiával akarják üzemeltetni.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké

Negyven százalékkal több klímakárosító gáz kibocsátását okozza a férfiak húsban gazdag étrendje, mint a nőké egy brit kutatás szerint.