Mini Taj Mahal újrahasznosított víztartályokból

Ha adott már valaha ajándékot egy kislánynak, vagy fiúnak, akkor tudja, hogy hagyni kell őket három-négy órát játszani a dobozzal, amiben az ajándék érkezett.

Ha ezt tudja, akkor megérti, miért ezek a fantasztikus paloták jelentik a tökéletes játékszert a gyerekek számára. Katell Gelebart  leleményes tervező agyából pattant ki az ötlet, aki rájött, hogy a víztartályok, melyeket a Dune öko-üdülőhely építéséhez használtak az indiai Pondicherry mellett, éppen megfelelő méretűek és alakúak a kis vendégek szórakoztatására.  Ha elnézzük, hogy a festett pálmafákkal és színes virágokkal tarkított alkotást, nehéz elhinni, hogy ezek a gyönyörű kis házak olyan unalmas régi víztartályokból alakultak át.

Az ART D’ECO által tervezett víztartály palotája ugyanazt a koncepciót követi, mint a konténerotthonok gondolata, de egy kisebb, könnyebben kezelhető szinten.
„Kihasználtam a teljes építési hulladék, illetve az ügyfelek által napi szinten létrehozott szemét újrahasznosításának lehetőségét – megláttam, hogy valami újra van szükség az üdülőhelyen.” – mondta a projekt tervezője, Katell Gelebart. És mivel a Dune Hotelnek szüksége volt egy játszótérre a gyerek vendégek számára, a paloták tökéletesen illeszkednek a képbe.

A játszótéren három ilyen tartály áll, amelyek elég nagyok – és úgy néz ki, hogy remek terepként szolgálnak a bújócskához, vagy ahhoz is tökéletes, ha egy könyvet szeretnénk olvasni az árnyékban.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.