Miniszteri elismerés a TeSzedd! akció jeleseinek

A karcagi Györffy István Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóit jutalmul hívta meg parlamenti látogatásra Fazekas Sándor miniszter, amiért aktívan kivették a részüket a TeSzedd!-ből.

Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési akciója keretében a diákok a város határában lévő sportpályát tisztították meg a szeméttől, hogy rendezett környezetben tölthessék a szabadidejüket. A vidékfejlesztési miniszter fontosnak tartja, hogy már gyerekkorban elkezdődjön a környezettudatos nevelés, és az olyan nagy megmozdulások, mint a TeSzedd, a hétköznapokban is folytatódjanak. Azért is esett Fazekas Sándor választás a karcagi általános iskolára, mert az intézmény nagy hangsúlyt fektet a környezet- és természetvédelemi oktatásra. Tantervükben szerepel az erdei iskola, és a TeSzedd felhívásához is azonnal csatlakozott a diákönkormányzat. A karcagi iskolásokat a Parlamentben vendégül látó miniszter a korona történetének ismertetésekor elmondta a  gyerekeknek, hogy kevés nemzet büszkélkedhet koronázási jelképeivel. Ennek oka, hogy ellenségei a  háborúkban  az ilyen nemzetmegtartó szimbólumokat igyekeznek megkaparintani és elpusztítani először.  Franciaországban például a nagynak nevezett forradalom véres hónapjaiban minden koronázási ékszer elveszett. A királysággal együtt elpusztították történelmük egy jelentős részét is. A magyar korona ellenben minden viszontagság ellenére megmaradt, most az Országházban végre méltó helyen hirdetheti a korábbi generációk üzenetét: bízzunk a jövőben. A koronát tisztelni kell, hiszen segítette nemzetünk megmaradását.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.