A US Patent and Trademark Office bejelentette, hogy az Apple 20 új szabadalmat nyújtott be, melyek az újgenerációs napenergia technológiára fókuszálnak.

Mire készül az Apple 2012-ben?

A US Patent and Trademark Office bejelentette, hogy az Apple 20 új szabadalmat nyújtott be, melyek az újgenerációs napenergia technológiára fókuszálnak.

A PatentlyApple szerint ezek az újítások nem csak a napenergiával meghosszabbított akkumulátor üzemidőt jelentik, hanem egy új terméket is. Ez egy különleges reflektor lesz, melyet a laptop hátsó részére lehet erősíteni, és bevilágítja a képernyőt. Az Apple rajzai szerint ez a hátsó reflektor panel egy tükröt használ, mellyel a napsugarakat a képernyő felé irányítva, kiegészítve a LED fényeket természetes fénnyel. A jövőben elláthatják a Macbookokat napelemekkel is a szabadalmak szerint. A szabadalmak új napelem összeszerelési módszerről is szólnak, melyeket beintegrálhatnak a gépekbe. Ezeket az újítások lehetővé teszik a jövőben az iPhoneok és iPadok napenergiával való töltését. Sajnos még nagyon kezdeti fázisban vannak a fejlesztések, szóval pár évet várhatunk mire az új technológiák testet ölthetnek az Apple termékekben. Azt viszont jó hallani, hogy az Apple is gondol a környezetvédelemre, és a megújuló energiákra.

apple tervek

apple tervek 2

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.