Mire készül az Apple 2012-ben?

A US Patent and Trademark Office bejelentette, hogy az Apple 20 új szabadalmat nyújtott be, melyek az újgenerációs napenergia technológiára fókuszálnak.

A PatentlyApple szerint ezek az újítások nem csak a napenergiával meghosszabbított akkumulátor üzemidőt jelentik, hanem egy új terméket is. Ez egy különleges reflektor lesz, melyet a laptop hátsó részére lehet erősíteni, és bevilágítja a képernyőt. Az Apple rajzai szerint ez a hátsó reflektor panel egy tükröt használ, mellyel a napsugarakat a képernyő felé irányítva, kiegészítve a LED fényeket természetes fénnyel. A jövőben elláthatják a Macbookokat napelemekkel is a szabadalmak szerint. A szabadalmak új napelem összeszerelési módszerről is szólnak, melyeket beintegrálhatnak a gépekbe. Ezeket az újítások lehetővé teszik a jövőben az iPhoneok és iPadok napenergiával való töltését. Sajnos még nagyon kezdeti fázisban vannak a fejlesztések, szóval pár évet várhatunk mire az új technológiák testet ölthetnek az Apple termékekben. Azt viszont jó hallani, hogy az Apple is gondol a környezetvédelemre, és a megújuló energiákra.

apple tervek

apple tervek 2

Ajánlott tartalom

Az EU egységes töltőt javasol az elektronikus eszközökhöz

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő csütörtökön.