Mit érdemel az, aki elektromos autót vesz?

A német autógyárak készek arra, hogy fejest ugorjanak a Tesla után – a német kormány is segíthet az ügyükön.

Előbb az autó legyen meg, vagy a töltő?

Az autóipar kész hozzájárulni az elektromos mobilitás elterjedésének ösztönzéséhez – közölte Dietmar Voggenreiter, az Audi AG értékesítési igazgatója hétfőn, a pekingi autószalon nyitónapján a dpa hírügynökséggel. Mindenekelőtt azonban meg kell oldani a tyúk-tojás problémát, azaz mi legyen előbb, elegendő számú elektromos autó, vagy elegendő számú töltőállomás – mutatott rá.

Úgy vélte, egyformán fontos a járművek és a működtetésükhöz szükséges infrastruktúra fejlesztése. Az autógyártók a maguk részéről már egyértelműen elkötelezték magukat a német elektromos mobilitási program támogatása mellett – mondta.

Milyen kedvezményeket kapnak az elektromos autók?

A dpa hírügynökség értesülése szerint a német kormánykoalíció ezen a héten önti végső formába az elektromos járművek terjedését támogató intézkedéscsomagot. A vitákban a közvetlen vásárlási támogatások mellett az elektromos járművek gépjárműadó alól való korlátozott idejű felmentése is szóba került.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.