Mobil alkalmazással a hiúzokért

Okostelefonnal már egy gombnyomással segíthetünk a hiúzoknak! A WWF Magyarország és a Mastercard összefogásával mostantól a vállalat mobil alkalmazását jótékony célra is használhatjuk!

Az okostelefonok segítségével egyszerűen támogathatjuk a természetvédelmi szervezet hiúz fajvédelmi programját!
Egykor a Kárpátok egész területén, így az Északi-középhegységben is éltek húzok, azonban az intenzív vadászat és élőhelyük zsugorodása miatt a XX. század elejére már egy sem maradt hazánkban. A vadászati törvények szigorodásának köszönhetően a szlovákiai állomány néhány példánya már átmerészkedett hazánkba, és az elmúlt évtizedekben 5-8 fős populáció alakult ki az északi hegyvidéken. A hiúzok számára a nagykiterjedésű, háborítatlan erdőségek jelentik a biztonságos otthont, ilyenből azonban hazánkban egyelőre kevés van. A WWF Magyarország azon fáradozik, hogy a jelenleginél több, a hiúzok számára megfelelő erdőség legyen Magyarországon. Ebben talált partnerre a Mastercard személyében. A vállalat azért fejlesztette mobil alkalmazását, hogy ügyfeleik számára megkönnyítsék az egyes tranzakciók lebonyolítását. A felhasználóbarát megoldás azonban egészen új oldaláról mutatkozik be a Mastercard és a WWF Magyarország együttműködésében.

Mindössze egy okostelefonra és a vállalat mobil alkalmazására van szükség, amely ingyenesen letölthető az online telefonos webshopokból. Ezután nem kell mást tennünk, mint regisztrálni bankkártyánkat az app segítségével, beolvasni a WWF Magyarország QR-kódját, kiválasztani a támogatás összegét és már adományoztunk is. „Alapítványként mindig keressük az új és érdekes megoldásokat, hogy az adományozóink egyszerűen és kényelmesen segíthessék munkánkat. A Mastercard mobil szolgáltatása megkönnyíti az adományozást, a QR-kódok segítségével elküldött adományokat pedig a hiúz fajvédelmi programunkra fordítjuk. Ennek keretében a bojtos fülű nagyragadozók számára is élhetőbb erdőségek kialakításához igyekszünk hozzájárulni. Emellett kutatók bevonásával azon dolgozunk, hogy minél többet megtudjunk a hazai hiúzok életéről.” – mondta el a programról Antal Alexa, a WWF Magyarország szóvivője.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.