Mobiltöltés hidrogénnel

Tajvani kutatók pénteken azt mondták, az általuk kifejlesztett hidrogénüzemű mobiltelefon töltő olyan fejlesztés, amely növelhetné a sziget azon erőfeszítéseit, hogy a zöld technológiák királyává váljon.

Hsinchu város ipari kutatólaboratóriumának tudósai szerint a készülék segítéségével két óra alatt fel lehet tölteni egy mobiltelefon akkumulátorát, anélkül, hogy áramhoz csatlakoztatnánk.

„A hidrogén újrahasznosítható. A készülék energiatakarékos, és segíti a környezet védelmét.” – mondta Tsau Fanghei, az intézet kutatója. –„Tovább fogjuk fejleszteni a találmányt. Reméljük, hogy 2012-re a hidrogén-meghajtású készülék lecseréli a jelenlegi mobiltöltő rendszert.”
Ma Hwong-wen, a Taiwani Nemzeti Egyetem környezeti tudósa szerint a találmány forradalmat indít majd a technológián belül, mert a hidrogén semmilyen veszéllyel nincs a környezetre.

Tajvan kormánya reméli, a találmány segítségével megszerezhetik a zöld energia iparának egy jelentős szegmensét.
Tajvanra óriási nyomás nehezedik, mivel energiafelhasználásának mintegy 98 százaléka import energia.

Ajánlott tartalom

Szélessávú internetet telepítenek a Kilimandzsáró lejtőire

Tanzánia nagysebességű internethálózatot telepít a Kilimandzsáróra, hogy növelje az Afrika legmagasabb hegyét megmászó túrázók és teherhordók biztonságát. A hálózat első részét a héten adták át.