Mocsár a múzeum közepén

A Grimshaw Architects építészgárdája most tette le a floridai Miami Science Museum (MSM) alapjait. A szó szerint „élő” tudományos múzeum közvetlenül a Miami Art Museum mellett fog elhelyezkedni a város Museum Parkjában, számol be az inhabitat.com.

A MSM több, mint 23 ezer négyzetméteres épülete egy valóságos élő kiállítás, és várhatóan a világ egyik legújabb dizájnú és legkörnyezetbarátabb építményei közé fog tartozni. „Élő magját” az általa körülvett beltéri és kültéri szárazföld és vizes terület fogja alkotni. A múzeum egy közel 2300 hektoliteres akváriumnak, egy teljes körkupolás 3D planetáriumnak, interaktív kiállításoknak, innovatív technológiának, tanulóközpontoknak és kávézóknak ad majd otthont, valamint plusz két épületszárnnyal is rendelkezni fog, és így még több helyet fog majd biztosítani a kiállításoknak. A tudományos múzeumnak ezen kívül saját mocsara is lesz, ahova a lehullott csapadékot fogják elvezetni.

Maga az épületterv is környezetbarát dizájnú, hiszen figyelembe veszi és erősíti a légáramlatokat, ezzel nagyobb teljesítményű és környezettudatos klímarendszert lehetővé téve a beltérben. Ezen kívül a tervezés kényelmes kültéri helyeket és árnyékot, valamint védelmet is biztosít a szélörvények ellen. Az építmény tetőrészét gazdagon befuttatják növényzettel, mely a látvány mellett az esővíz szabályozására is szolgál, amelyet újrahasznosítanak a múzeum vízellátásában. A MSM évente 60 és 100 ezer diáknak tud majd sok újdonságot mutatni. Folyamatban lévő „Science Stars” programjuk keretein belül a tudományok jeles alakjai, mint csillagászok, tengerbiológusok, fizikusok és mérnökök látogatnak el az intézménybe, hogy interaktív, iskolai kereteken belül gazdagítsák a 12 év feletti gyermekek ismereteit. A Miami Science Museum várhatóan 2015-ben fogja megnyitni kapuit.

MSM

MSM

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.