A bérleti rendszerben használt, újrahasználható csomagolószerek után a bérbeadónak januártól nem kell megfizetnie a termékdíjat - az erről szóló kormányrendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Módosul a környezetvédelmi termékdíjról szóló rendelet

A bérleti rendszerben használt, újrahasználható csomagolószerek után a bérbeadónak januártól nem kell megfizetnie a termékdíjat – az erről szóló kormányrendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A termékdíj fizetés alól azzal a feltétellel mentesülhet a bérbeadó, ha olyan zárt számítógépes rendszert üzemeltet, amellyel nyomon követhető a termék útja. A rendszer üzemeltetését a környezetvédelmi hatóság engedélyezi. A tervezet számos részletszabályt tartalmaz, például meghatározza az újrahasznosított csomagolószereket, és tartalmazza a bérbeadók ellenőrzésének szabályait is.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.