Módosult a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabály

Módosította a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályt a Fővárosi Közgyűlés szerdán, így nyáron nem lehet majd gazt égetni.

A közgyűlésnek Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője javasolta, hogy módosítsák a szmogriadó-tervről szóló rendeletet. Emlékeztetett rá: a rendelet szerint kerti hulladékot kizárólag 2011. november 30-ig, március 8. és november 30. között, ünnepnapok kivételével hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között szabad égetni, amennyiben a hulladékot nem lehet a helyben komposztálással megsemmisíteni vagy elszállítani.
A frakcióvezető azt javasolta, a március 8. és november 30. közötti égetési időszakot rövidítsék le március 8. és április 30. közötti, valamint október 1. és november 30. közötti időszakra, “mivel a nyári időszakban történő égetés nem kívánatos”. A javaslatot megszavazta a Fidesz, az MSZP és az LMP frakciója.

Ajánlott tartalom

Az EU betiltja az erdőírtáshoz és erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását

Jogszabállyal akadályozná meg az Európai Parlament és az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács az erdőírtáshoz és az erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását - közölte az Európai Bizottság kedden.