Módosult a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabály

Módosította a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályt a Fővárosi Közgyűlés szerdán, így nyáron nem lehet majd gazt égetni.

A közgyűlésnek Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője javasolta, hogy módosítsák a szmogriadó-tervről szóló rendeletet. Emlékeztetett rá: a rendelet szerint kerti hulladékot kizárólag 2011. november 30-ig, március 8. és november 30. között, ünnepnapok kivételével hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között szabad égetni, amennyiben a hulladékot nem lehet a helyben komposztálással megsemmisíteni vagy elszállítani.
A frakcióvezető azt javasolta, a március 8. és november 30. közötti égetési időszakot rövidítsék le március 8. és április 30. közötti, valamint október 1. és november 30. közötti időszakra, “mivel a nyári időszakban történő égetés nem kívánatos”. A javaslatot megszavazta a Fidesz, az MSZP és az LMP frakciója.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.