Mol: az MNB jóváhagyta az Alteo Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot

Az MNB jóváhagyta az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot – közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

Az olajtársaság azt írta, az Alteo egyenként 12,5 forint névértékű, névre szóló törzsrészvényeire a kötelező nyilvános vételi ajánlati ár változatlanul 3040 forint. Az ajánlat elfogadásáról február 10. és március 13. között nyilatkozhatnak a részvényesek.

Az olajipari vállalat korábbi tájékoztatása szerint szindikátusi és összehangoltsági szerződéseket írtak alá a Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Főnix Magántőkealappal és az Indotek-Investments Zrt. által kezelt Riverland Magántőkealappal, hogy többségi befolyást és közös irányítást szerezzenek az energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat, az Alteo Nyrt. felett. A felvásárlás megvalósulása lehetővé tenné a cégcsoport számára, hogy növelje jelenlétét a zöldenergia-termelésben és -kereskedelemben, összhangban a vállalat 2030-as stratégiájával – közölte korábban a Mol.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.