Moszkvába visszatért az erdőtüzek szmogja

Visszatért a füstszag és a szmog Moszkvába a tőle több mint másfélszáz kilométerre tomboló Rjazany megyei erdőtüzek miatt – jelentették hétfőn orosz hírügynökségek.

A füstszag legerősebben az orosz főváros déli és délkeleti megyéiben érezhető. Ugyanakkor a levegő károsanyag-tartama nem haladta meg a megengedett maximális értéket. A Fobosz Center meteorológiai intézet szerint a koromkoncentráció csúcspontja Moszkva levegőjében augusztus 22-én éjszakája lesz. A moszkvaiak először a múlt hét közepén érezték meg a szmogot, amelyet a Rjazany megyében keletkezett erdőtüzek okoztak. Hétfő reggel a régióban öt területen tombolt tűzvész 8600 hektárnyi területen. Az oltásban öt Il-76-os és két Be-200-as repülőgép, valamint tíz helikopter vesz részt. Ezek a gépek több mint 450 bevetést hajtottak végre, és több mint 3500 tonna vizet dobtak le az égő erdőre.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.