Münchenben a jövő autói

Magyar alternatív hajtású járművek nemzetközi kiállításon.

Idén második alkalommal rendezik meg Münchenben az elektromos járműcsodákat és műszaki innovációt felvonultató szakmai kiállítást, az eCarTec-et. Az ITD Hungary jóvoltából Magyarországot több magyar cég is képviselheti az egyik legnagyobb standon, melyen 2 prototípus jármű bemutatásával demonstrálják Magyarország részvételét a járműipari zöldítés terén. A kiállításon az Alternatív Hajtású Járműsport Szövetség (AHJSZ) kezdeményezést indít útjára mellyel az elektromos töltőállomás táblák európai egységesítéséhez keres támogatókat, partnereket. www.elektromobility.hu
A magyar standon kiállított járművek az idei Széchenyi Futam nyertes csapatainak konstrukciói. A szervezőknek a szakkiállítás lehetőséget ad arra, hogy a rendezvényt nemzetközi szinten is népszerűsítsék, és külföldi résztvevőket toborozzanak a VI. Széchenyi Futamra.

A zéró káros anyag kibocsájtású hidrogén tüzelőanyag cellás HY-GO 2.0 szintén nagy figyelmet kapott a magyar standon. A Fuel Cell Hungary Kft. városi koncepció autója készen áll a vásárlói igények kielégítésére, a cég képviselői ehhez keresnek befektetőket.
A Leila Motors Kft. és Willisits Mérnökiroda Kft. a rendezvényen mutatta be új fejlesztésű tisztán elektromos sportautóját. A Leila nemesis négy saját fejlesztésű állandó mágneses kerékagymotorral szerelt, melyek összesen 120 kW teljesítményre képesek. A lítium akkumulátorok több,  mint 200 km-es hatótávolságot engednek a különleges kialakítású járműnek, amit 2011-ben meg is lehet majd vásárolni. A Leila mellett egy szintén saját fejlesztésű hajtáslánccal szerelt, elektromos SMART városi kisautó kipróbálható, melyet a mérnökcsapat egyedi zöld-fehér utastérrel dobott fel. A Magyarországon átalakított SMART az idei évtől megrendelhető Európában.
A rendezvény nagyszerű lehetőséget biztosít a résztvevőknek kapcsolatépítésre, új technológiák megismerésére a piac feltérképezésére és szakmai egyeztetések lefolytatására.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.