Munkahelyeket teremt Pécsett a Philips és az Elcoteq együttműködése

Új munkahelyeket jelenthet Pécsett már az idén az az együttműködési megállapodás, amelyet a Philips és az Elcoteq kötött energiahatékony fényforrások gyártására – közölte Szili Katalin kedden az MTI-vel.

A volt házelnök, szocialista országgyűlési képviselőjelölt közleménye szerint a hétfőn aláírt dokumentum azt jelenti, hogy a Philips világítástechnikai üzletága az SSL (Solid State Lighting) gyártásához az Elcoteqet választotta partneréül, a megállapodás egyben az Elcoteq SSL típusú, energiahatékony világítás gyártásába való bekapcsolódását is jelenti.
A szerződés értelmében az Elcoteq globális gyártási szolgáltatásokat, a kapcsolódó beszerzés és ellátási lánc menedzselését, valamint termékfejlesztési szolgáltatásokat nyújt a Philips számára – ismertette Szili Katalin.

Az Elcoteq által az SSL termékek gyártása már megkezdődött a kínai Dongguanban, és ez a bővítés más Elcoteq-helyszíneket is érinteni fog, így a mexikói mellett a magyarországi, pécsi gyárat is, még a 2010-es év folyamán.
Szili Katalin hozzátette, hogy az elmúlt héten Pécsett tárgyalásokat folytatott Antti Piippóval, az Elcoteq alapító tulajdonosával.
Krippl Zoltán, az Elcoteq Magyaroszág Kft. jogi és kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére azt mondta: egyelőre nem tudni, hogy a hétfői megállapodás pontosan milyen hatással lesz a vállalat pécsi gyárára, de amint ez kiderül, tájékoztatni fogják  a közvéleményt.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.