Műszerfal helyett táblagép az elektromos miniautóban

Elkészült elektromos miniautója, a Micro Commuter szériaváltozatával a Honda. Jövőre kezdődik a prototípusok közúti tesztje.

Apró elektromos miniautóval tervez piacra lépni a Honda, a Micro Commuter már a tanulmányfázison is túljutott. Az apróság szériaváltozata elkészült ugyan, de a piacra dobás előtt hosszú közúti tesztelést terveznek a japánok, ez az első prototípusokkal jövőre kezdődik, írja az origo.hu. A valóban miniméretű autó 2500 milliméter hosszú, 1250 milliméter széles és 1445 milliméter magas. Egy felnőtt vezető mögött két gyereket, vagy a hátsó ülés átalakításával egy felnőtt utast képes szállítani. Az elektromotort 15 kW-os lítium-ion akkumulátor táplálja, egy feltöltéssel 60 kilométer a maximális hatótávolság. Az autóval elérhető legnagyobb sebesség 80 km/óra, az újratöltés másfél-három órát vesz igénybe. Hagyományos műszerfal nincs az autóban, a megszokott információkat egy tabletről lehet leolvasni, amelyet leparkolás után a sofőr magával is vihet. A táblagép akkumulátorát a Micro Commuter tetején elhelyezett napelemek töltik.

honda micro commuter

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.