Mutatjuk mikor érkezik a havazás

A hét végén csapadékos idő várható, esőre, havas esőre, hózáporra kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé – elsősorban délen, délkeleten, keleten – várható eső, zápor, de délnyugaton havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A maximumok várhatóan 4 és 8 fok körül alakulnak majd. Szombaton napközben átmenetileg felszakadozik a felhőzet, szórványosan várható zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben hózápor is lehet. A minimumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak, napközben maximum 3-8 fok lehet. Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte néhol, majd délutántól többfelé várható hó, havas eső, illetve eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok körül alakul, a legmelegebb órákban pedig 3 és 8 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.