MVM Next: Külön igénylés nélkül kapnak jóváírást a feltöltőkártyás fogyasztók

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. automatikusan jóváírja a különbözetet minden olyan felhasználónak, aki augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudta feltölteni előre fizetős árammérőjét, továbbá péntektől minden előre fizetős mérőt használó ügyfelének egységes elszámolási módot biztosít – tájékoztatott a társaság.

Az előre fizetős árammérők esetén alkalmazott, napokra kiszámolt elszámolási mód megszűnt, a továbbiakban az MVM Next a földgázügyfeleknél már érvényben lévő rendszer mintájára, egységes elszámolási módot biztosít minden felhasználó számára – hívta fel a figyelmet a vállalat. Az előre fizetős mérők feltöltését a 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakban áramban 2523 kWh feltöltés mennyiségig a kedvezményes rezsicsökkentett, ezen szint felett pedig lakossági piaci áron fogja elszámolni az MVM Next egységesen, minden ügyfelénél – közölte az MVM Next. Azok a felöltőkártyás ügyfelek, akik augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudtak áramot vásárolni, visszamenőleg automatikus jóváírásban részesülnek. A korábbi számlákat a társaság érvényteleníti, és az új elszámolási mód szerint újra kiállítja.

 Az MVM Next régi ügyfelei esetében a piaci ár és a rezsicsökkentett ár különbözete a folyószámlájukra érkezik majd, így a túlfizetést későbbi töltés esetén fel tudják használni. Azoknak az ügyfeleknek, akiknek tavaly még az Elmű-Émász volt az áramszolgáltatója, a társaság szeptemberben egy feltöltőkódot generál, amelyet elküld az ügyfélnek, ez pedig egy tetszőleges későbbi időpontban lesz felhasználható. A közleményben emlékeztettek arra, hogy a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig. Az azt meghaladó fogyasztás elszámolása lakossági piaci áron történik, amely a világpiaci árhoz képest jóval kedvezőbb.

 

 

mti

Ajánlott tartalom

Az INA megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos új stratégiai projektekre vonatkozó szerződéseket írt alá

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.