MVM Next: november végéiig nyilatkozniuk kell a végső menedékes ügyfeleknek

Az NVM Next megkezdte az augusztus 1. óta egyetemes szolgáltatásra már nem jogosult, úgynevezett végső menedékes ellátás december 31-i megszűnésével kapcsolatos teendőkről szóló tájékoztató levelek kiküldését.

Az érintettek november végéig nyilatkozhatnak az MVM Next online felületén arról, hogy jövő év elejétől milyen módon kívánják energiaellátásukat biztosítani – jelentette be szerdai közleményében a társaság. Annak érdekében, hogy a 2022. augusztus 1-je óta egyetemes szolgáltatásra nem jogosult vállalkozásoknak legyen idejük felkészülni a változásokra, a kormány biztosította a lehetőséget arra, hogy 2022. december 31-ig a világpiaci árakhoz képest jóval kedvezőbb árkörnyezetben, végső menedékes jogintézmény keretében vételezhessenek villamos energiát, emlékeztet a közlemény.

Az érintetteknek arról kell dönteniük, hogy január 1-jét követő földgáz-, illetve villamosenergia-ellátására az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel, vagy más kereskedővel kívánnak-e szerződést kötni. Azon ügyfelek, akik nem tesznek nyilatkozatot, 2023. január 1-jét követően is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ellátásában maradnak, földgáz esetén a szolgáltatási jogviszony a 2023. január 1. és 2023. október 1., míg villamos energia esetén 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra, határozott időre jön létre. Ebben az esetben az ügyfelek 2022. december 16-át követően meghatározott fix áron vásárolhatnak majd földgázt és villamos energiát. Az NVM Next nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik szeretnék tudatosan kezelni energiabeszerzéseiket, javasolt még november végéig megkötni a versenypiaci szerződést akár az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel, akár más energiaszolgáltatóval.

 

mti

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.