Nagykereskedőktől vásárolna áramot a Google

Nagykereskedőktől vásárolna áramot a Google, hogy könnyebben jusson megújuló forrásokból származó, úgynevezett zöld energiához.

A Mountain View-i központú vállalat december végén adta be kérelmét a szövetségi energiafelügyelethez (FERC), hogy roppant méretű adattároló központjait megújuló forrásokból származó energiával lássa el.

Az energiapiacra való belépéssel az informatikai óriás nem titkolt célja mindössze annyi, hogy minél előbb karbonsemleges lehessen, és nem kíván az energiaszektor felé bővülni – mondta Niki Fenwick Google-szóvivő.    Az Egyesült Államokban az informatikai és távközlési berendezések évente 120 milliárd kilowattóra elektromos áramot használnak, am a teljes amerikai áramfogyasztás 3 százaléka.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.