Nagyobb biztonságban kerékpározhatunk a XX. kerületben

Biztonságosan használható kerékpárutakat és -sávokat alakítottak ki a XX. kerületben, Pesterzsébeten. A 980,65 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból finanszírozott beruházást Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Közlekedési Központ és a XX. Kerületi Önkormányzat hajtotta végre – közölte hétfőn az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény kiemelte: a beruházás során a főbb útvonalak mentén (Baross utca, Szent Imre herceg utca, Topánka utca, Török Flóris utca, Szent Erzsébet tér) kerékpárutakat vagy kerékpársávokot alakítottak ki. Pesterzsébet központi részéből két biztonságos kerékpárútvonalat hoztak létre Kispest irányába. Átalakították a Helsinki út-Kossuth Lajos utcai csomópont környezetét, kerékpárutak létesültek a Helsinki út mentén, a  csomópontokban kerékpáros-átvezetéseket alakítottak ki és fejlesztették a közvilágítást – közölték. Pesterzsébet központjában több beavatkozással javították a biztonságos közlekedés feltételeit, valamint új, csillapított forgalmú övezetet hoztak létre – írták.

Ajánlott tartalom

Megújulhat az I. kerületi Clark Ádám tér

Európai uniós forrásból újulhat majd meg az I. kerületi Clark Ádám tér a következő ciklusban, a rekonstrukció tervei már készen vannak - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.