Nagyobb biztonságban kerékpározhatunk a XX. kerületben

Biztonságosan használható kerékpárutakat és -sávokat alakítottak ki a XX. kerületben, Pesterzsébeten. A 980,65 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból finanszírozott beruházást Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Közlekedési Központ és a XX. Kerületi Önkormányzat hajtotta végre – közölte hétfőn az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény kiemelte: a beruházás során a főbb útvonalak mentén (Baross utca, Szent Imre herceg utca, Topánka utca, Török Flóris utca, Szent Erzsébet tér) kerékpárutakat vagy kerékpársávokot alakítottak ki. Pesterzsébet központi részéből két biztonságos kerékpárútvonalat hoztak létre Kispest irányába. Átalakították a Helsinki út-Kossuth Lajos utcai csomópont környezetét, kerékpárutak létesültek a Helsinki út mentén, a  csomópontokban kerékpáros-átvezetéseket alakítottak ki és fejlesztették a közvilágítást – közölték. Pesterzsébet központjában több beavatkozással javították a biztonságos közlekedés feltételeit, valamint új, csillapított forgalmú övezetet hoztak létre – írták.

Ajánlott tartalom

Négymilliárd év után újra megszülethet az élet a Földön

Szathmáry Eörs evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja három külföldi kutatótársával azt vállalta az Európai Kutatási Tanács legrangosabb pályázatának elnyerésével, hogy kémiai molekulákból kiindulva hat év alatt életet teremtenek a laboratóriumban. Ez a MiniLife projekt, amelynek sikere esetén egy tápoldattal teli tartályban mikroszkopikus golyócskák úszkálnak, növekednek és osztódnak majd.